1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Óratipusok leirása

PDFNyomtatásE-mail

Hangképzés:

Hangképzés professzionális módszerekkelA tanórán az énekes hangjának formálása, hangképzési technikák elsajátítása, légzéstechnika javítása, tökéletesítése, valamint a különböző hangképzési technikák megismertetése a fő feladat.

Skálagyakorlatokon keresztül javítjuk az esetleges hibákat, fejlesztjük az egyén hangját zongora kísérettel, és kíséret nélkül is. Hallásukat fejlesztjük speciális intonációs gyakorlatokkal.

Cél: a hang –úgy nevezett- váltásának, törésének elfedése, a torokban képzett hanggal való összedolgozása, a vibrátó tökéletesítése, az énekhang természetes erősítése, a hangterjedelem növelése, színesítése, az esetleges intonációs hibák javítása. Törekvés a hajlékony, könnyed éneklés megvalósítására.


Énekóra:

Énekóra a StarworldbenAz órán az énekes a szaktanárral dolgozik, óráján nem tartózkodik más növendék, kivéve, ha közös produkción dolgoznak. Az énekórán egy vagy két dallal foglalkoznak az énekesek, melyhez a zenei alapokat a növendék biztosítja. Az énekórán dolgozunk mikrofonnal, effektekkel, száraz hanggal, fejhallgatóval, kontroll hangfalakkal, nagy hangosítással is, stúdiótechnikával.

Cél: A dalok zenei felépítésének tökéletesítése, valamint a stílusra jellemző stílusjegyek elmélyítése, a mikrofon helyes használatának elsajátítása.


Vokál-Óra / Szólam-óra:

Csoportos Vokál ÓraVokál-órán az énekesek a többszólamú énekléssel, valamint a háttéréneklés sajátosságaival ismerkednek meg. A dalok vokál- / kórus - szólamait elemzik, majd gyakorolják is azokat, először szólamonként, majd együttesen, többszólamú együtthangzásban is.

Cél: a többszólamú zenei hallás fejlesztése, a közös munka alkalmával szerzett tapasztalatok elmélyítése, a vokál éneklés szabályainak elsajátítása, intonációs készség fejlesztése, a függőleges, azaz „akkordikus” zenei hallás tökéletesítése.


Produkciós Óra:

produkciós óra, szinpadi mozgásAz éneklés nem csak auditív, hanem vizuális élményt nyújtó művészeti megnyilatkozás, önkifejezés. A színpadi produkciót figyelve az énekes nem csupán énekhangjával kommunikál, közvetít a publikum felé, hanem a mozdulataival, tekintetével is fokozza művészi mondanivalóját.

A produkciós órákon, az énekórákon előkészített dalokat állítjuk színpadra, produkcióvá alakítjuk azokat. Színpadi mozgással egészítjük ki oly módon, hogy az énekes mozgáskultúrájához igazodva, a mikrofon helyes használatára ügyelve, koreográfiát dolgozunk ki az adott dalra.

Az órán mikrofonnal, effektekkel, száraz hanggal, fejhallgatóval, kontroll hangfalakkal, nagy hangosítással, valamint adott esetekben stúdiótechnikával is dolgozunk.

Cél: Az előadásmód tökéletesítése, a testtudat, mozgáskultúra fejlesztése, a színpadi kommunikáció elsajátítása, a professzionális színpadi megjelenés kialakítása.


Interjú és kommunikáció:

Interjú és kommunikáció oktatása a StarworldbenSzámos növendékünk készít már saját zenei anyagot, lemezt, videó klipet, önálló produkciójával koncertezik, melyeknek megjelenése alkalmából –úgy nevezett- médiaturnékon vesznek részt produkciójuk népszerűsítésének céljából. A médiaturnék alkalmával rádió-, és televízióállomások meghívásának tesznek eleget, interjúkat adnak akár felvételről, de akar „real-time” is, azaz élőben, illetve rendszeresen interjút készítenek az írott médiával is.

Fontos, hogy az énekes kommunikációs készsége, beszédstílusa, megjelenése tükrözze az általa képviselt produktumot, zenei stílust is, valamint a társ-témakörökben is tájékozott legyen.

Az interjú-órákon az interjú során várható kérdésekre, és válaszaikra készítjük fel énekeseinket.

Óráink célja továbbá, a hazai és külföldi tehetségkutató versenyeken való eredményes szereplések előkészítése, az énekes sokoldalú felkészítése, a zene professzionális világába való bevezetés.


Óra a hangstúdióban

Énekóra a hangstúdióban, professzionális énekoktatásFontos, hogy az énekesek ne csak a színpadon, az órákon szerezzenek  tapasztalatokat, hanem a lemezfelvételek , a hangstúdiók sajátos légkörével is  megismerkedhessenek. Iskolánk rendszeresen tart órákat  énekesei számára saját hangstúdiójában is, ahol a professzionális hangtechnikai eszközök segítségével hangfelvételeket, lemezfelvételeket, demókat készíthetnek tanulóink, énekeseink.


Oktatási csomagjaink közül, akár az egyes óratípusok kombinálásával is, személyre szabottan alakíthatjuk ki az egyén igényeinek legmegfelelőbb képzési formát.

Ha nem vagy biztos abban, hogy minket szeretnél választani, iskolánkban lehetőség van egyszeri óra-csomagok kipróbálására is, ahol bepillantást nyerhetsz tanóráink menetébe, hangulatába.

KONCERTEK

Koncertek, klub-koncertek, gála-koncert májusban.

STARWORLD STAGE 2017. május 19-én 18.00 órától a Jazzy Pub-ban (1061. Budapest, Liszt Ferenc Tér 10.) Iskolánk énekesei hangulatos koncerttel várnak minden kedves érdeklődőt. Kíváncsi vagy Te is, hogy néhány hónap alatt milyen tudásra tehetnek szert a Starworldben a kezdő és haladó énekesek? Gyere el, bulizz velünk Te is!

 

NYÁRI ZENETÁBOR!

Zenetábor Kicsiknek! 6 - 10, 10 - 14 éves korosztályból várjuk azokat a gyerekeket, akik szeretnek énekelni, táncolni, mozogni, rajzolni, kalandozni. Izgalmas programjainkat képzett animátorok vezetik. 5 napos, élményekben gazdag táborozásban lehet része minden gyermeknek. Info: +36705918999, info@enekoktatas.hu

Starworld Elérhetőségek!

Skype - starwolrdenekoktatasStarWorld telefonszám: +36 70 591 8999 Elérhetőségeink, email küldésStarWord YouTube video csatorna

StarWorldStage

Magyarország első online tehetségkutató versenye és zenei live show portálja

Jelentkezz Magyarország első online zenei tehetségkutató versenyére! Lépj fel az élő-show-ban!

Jelentkezés>>

StarWorld Országos Tehetségkutató 2016.

XXL elit pack sztárképző csomag

Online Énekoktatás

Hírek

Énekes Válogatás a Starworld-ben! A Starworld Nagyszabású Showjá-hoz keresünk énekes gyermekeket és felnőtteket, fiúkat - lányokat, egyaránt. Műsor: várhatóan áprilisban. Ha szeretnél szerepelni és énekeltél már nyilvánosság előtt, vagy csak jó hangod van és ügyesen énekelsz, jelentkezz! Meghallgatás: folyamatosan a Starworld-ben. (Budapest)
Info: +3670 591 8999, info@enekoktatas.hu

Starworld Management

A Starworld Management folyamatosan várja énekesek, és hangszeres előadók, produkciók jelentkezését. Regisztrálj nálunk, hogy szerepléshez juthass. Castingok, szereplő-válogatások, televíziós műsorok, lemezfelvételek, koncert produkciók, színházi szerepek, musical szerepek, külföldi és belföldi turnék, reklámfilmek, és egyéb lehetőségek.

Mi valóban odafigyelünk Rád! Megtaláljuk a számodra legmegfelelőbb lehetőségeket! Csatlakozz hozzánk, lépj be Te is a Starworld Világába! Folyamatos regisztráció!